27.8 C
Пазарджик
петък, 12 юли, 2024

Литературна среща в село Крали Марко

Писателят Стоян Влахов се срещна с жителите

Авторът представи творчеството си, събрано към момента в 12 книги.

На Литературното матине присъстваха и малки, и големи читатели на библиотеката при местното читалище „Просвета-1931“ – организатор на събитието.

Срещата беше уважена от кмета на кметство Крали Марко – Гриша Стоименов и от Радка Енчева-Кочева, представляваща Читалищния център за регион Пазарджик.

Припомняме, че сюжетите в много от книгите на Стоян Влахов са почерпени от пазени в читалищните летописи местни истории и фолклор.

И по заслуги, през 2023 г., по повод кръгла годишнина от рождението си, писателят беше удостоен с приза „Приятел на читалищата в област Пазарджик“ на ресорния Регионален център.

Литературната среща със Стоян Влахов, приключи с дарени книги  и посвещения с автографи.

Тя сложи началото на продължаващи творчески разговори между гостуващия писател и кметство, читалище и носители на стари знания, сказания и предания от Крали Марко.

С посредничеството на РЕКИЦ „Читалища“ – Пазарджик – за издирване на народните мъдрост и творчество, които да бъдат живи съкровища на селото, региона, а защо не и на България.  

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии