11.9 C
Пазарджик
вторник, 23 април, 2024

Лъвчетата Масуд и Терез заминават за Холандия в неделя

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Двете лъвчета Терез и Масуд, които бяха спасени от незаконния зоопарк в Разград миналата година, вече имат всички документи, за да могат да отпътуват за спасителния център “Фелида” в Холандия. Тази сутрин от Българска агенция по безопасност на храните са издали транспортните документи, които доскоро спъваха заминаването. Терез и Масуд ще отпътуват от Столичния зоопарк в неделя, 4 февруари, в 10 ч., съобщиха от „Четири лапи”.

В спасителния център за големи котки “Фелида” в Холандия за посрещането на Терез и Масуд е готов техният временен дом, съобразен с индивидуалните им нужди – вътрешно заграждение с отопление около 20 кв.м. с лежанки, платформи, пясъчник и допълнително средово обогатяване. Те също така ще имат достъп до външно заграждение около 30 кв. м., което също е съответно средово обогатено спрямо нуждите им. На животните ще се даде време да се адаптират към новата среда – около 14 дни, като през това време ще бъдат наблюдавани постоянно. Предвижда се още един пълен медицински преглед като здравословното им състояние ще продължи да бъде следено от експертите в Института “Лайбниц” в Берлин, с които Фондация “Четири лапи” си сътрудничи активно. Ще се правят консултации и с най-добрите експерти в Европа. След като двете лъвчета пораснат, ще бъдат преместени в заграждение за възрастни животни, разполагащо с много по-голяма външна площ.

След период от 1-2 години във „Фелида“ и в случай, че състоянието на Масуд и Терез позволи, целта е тяхната крайна дестинация да бъде един от най-големите спасителни центрове за големи котки в Южна Африка – Лайънсрок. В него има над 100 спасени големи котки от различни краища на света.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии