8.9 C
Пазарджик
събота, 2 март, 2024

Малчуганите от Детското полицейско управление се обучаваха на лагер в Юндола

Обучителен лагер за децата от Детското полицейско управление при ОДМВР-Пазарджик се проведе във велинградското село Юндола. Неговото реализиране е част от дейностите по Национална превантивна програма „Детско полицейско управление“. 

В инициативата взеха 65 ученици-доброволци от Пазарджик, Белово, Пещера, Панагюрище и  Велинград.

На лагера децата  придобиха теоретико-практически  знания и умения за ориентиране в природна среда,  тактики за ходене на дълги разстояния при планински преходи, начини за построяване на заслони от налични материали, способности за сглобяване и разглобяване на палатки. Научиха се да правят различни видове алпийски възли,  припомниха си правилата за безопасно поведение в планината, оказване на долекарска помощ , пренасяне на пострадал в планински условия. Акцент бе поставен на опазването на гората от пожари и замърсяване. Децата надградиха и своите умения по „Полицейска лична защита“.

В програмата бяха включени състезателни и  спортни игри с елементи от проведените занятия, йога практика, както и задължителното за всеки лагер – ежедневна физзарядка, лагерен огън, планински преходи и вечери на талантите. В обучението на  децата  участваха освен ръководителите на Детското полицейско управление към ОДМВР- Пазарджик и служители от сектор „Детска престъпност“ към ГДНП – инспектор. Ваня Славчева, която е национален координатор на Програмата и инспектор Мария Раева. Сред гост-лекторите бе и Главният инструктор по Полицейска лична защита към Академия на МВР- Милен Генчев.

На доброволни начала в обучението с много ентусиазъм се включиха г-н Евгени Попов от  туристическо дружество  „Незабравка“ гр. Септември, доброволците  от Планинско спасяване гр. Пазарджик,  горски педагог от Учебно-опитно горско стопанство „Георги Аврамов“ с. Юндола, йога инструктор.

С провеждането на обучителния лагер в с. Юндола се постави финалния щрих на двугодишното обучение на третата група доброволци  по Национална превантивна програма „Детско полицейско управление“.

Източник: ОДМВР-Пазарджик

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии