20.9 C
Пазарджик
четвъртък, 20 юни, 2024

Малки рибари се състезаваха по река Луда Яна в село Бъта

13 деца участваха в риболовното състезание, което организира кметът на село Бъта Георги Александров в рамките на Празничната ваканционна седмица през уикенда.

Както всяка година, състезанието се проведе по поречието на река Луда Яна в рамките на селото, с финансовата подкрепа на „Асарел-Медет“ АД.

За всички участници имаше подаръци, без значение кой колко рибки си е уловил. А рибките бяха малки и затова уловът не е особено впечатлавящ като тегло и размер, но най-важна беше емоцията на децата.

Повечето малки риболовци решиха да върнат малките рибки обратно в реката след края на сревнованието.  

Най-добър риболовец се оказа 13-годишният Стефан Кършев, чийто улов бе цели 189 грама. На второ място се класира Иван Стойковски, на 15 год., с 99 грама. Трети бе Десислав Атанасов, на 13 год. Той хвана само една, но най-голямата рибка – 81 грама, и взе две награди.

Най-малката рибка пък си хвана Станимир Ганчев, на 9 години – 8 грама. Най-малкото рибарче беше Ангел Чалъков, на 8 год., който си хвана 22-грамова рибка. За най-голям „карък“ бе обявен Дилян Стойковски.

Нaй-приятният момент за всички беше когато кметът даде знак всеки да си избере каквото си хареса от купчината нераздадени подаръци.

С това Ваканционната седмица в Бъта приключи. В нейната програма бяха включени анимационен филм, вечер на талантите, спортен празник, парад на домашните любимци и риболовно състезание.

Кметството и читалището вече замислят още интересни летни събития главно за децата.

 

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии