22.9 C
Пазарджик
събота, 18 май, 2024

Мария Иванова от Бъта днес навършва 100 години

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

100 години навършва баба Мария от село Бъта и кметството подготвя специален празник за нея навръх рождения й ден. С песни и стихчета ще я поздравят малчуганите от детска градина „Надежда“, а кметът Георги Александров ще я поздрави с тържествен адрес и с кошница плодове, бонбони и цветя.

Мария Иванова Атмаджова е родена на 9 октомври 1918 година в село Бъта. Преживяла е много трудни, но и много щастливи дни и години. Цял живот се е грижила за семейното стопанство и всички нейни съселяни ще я запомнят като разумен, жизнен и работлив човек. От доста години за нея се грижи дъщеря й Парашкева, която с усмивка напомня, че нейният род е род на дълголетници.

Баба Мария Атмаджова е един от най-възрастните жители на България. Да й пожелаем още много спокойни и радостни дни!

Тази седмица в селото ще има и още празници за възрастните хора. По повод Деня на възрастните хора – 1 октомври от кметството ще изпратят пет поздравителни адреса към пет семейства от селото, които празнуват „златна сватба“. Съвместен живот в продължение на 50 години имат семействата: Стоянка и Спас Елшишки, Пенка и Луко Кехайови, Иванка и Стоян Станчеви, Йорданка и Георги Шкодрови, Делка и Запрян Атмаджови.

По повод Деня на възрастните хора в селото официално ще бъде открит Клуб на пенсионера. Помещението се намира в ритуалната зала на селото и над 40 възрастни и не толкова възрастни жители на Бъта вече са заявили желание да го посещават редовно. Помещението вече е отремонтирано и ритуалът по официалното му откриване ще е тази седмица.  

Георги Александров 

 

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии