10.9 C
Пазарджик
неделя, 25 февруари, 2024

МГ „К. Величков“ спечели състезанието „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“

Днес под патронажа на областния управител Стефан Мирев в парк-остров „Свобода” се проведоха ХVI-те областни ученически състезания „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”.

В надпреварата се включиха 12 отбора от 6 и 7 клас, победители в общинските състезания.

„Ежедневно се убеждаваме колко е важно да бъдем подготвени и адекватни, когато природата ни изненада, затова подготовката, обучението и участието в това състезание е изключително полезно за всички вас“, каза в приветствието си областният управител Стефан Мирев и пожела успех на всички участници.

Учениците демонстрираха отлични умения в обособени центрове за  земетресения, център производствени аварии, който включва – химическа, биологична и радиационна защита, индивидуални средства за защита, оказване на първа долекарска помощ на пострадали при бедствия, наводнения и гасене на пожари.

На първо място се класира отборът на Математическа гимназия „Константин Величков“, събрал общ сбор 278 точки от всички дисциплини.

Второто място бе за отбора на ОУ „Патриарх Евтимий” гр. Пещера с 276т., а третото – за учениците от СУ„Ал. Иванов – Чапай“ гр. Белово с 239 т.

Класирането на останалите отбори до 12-то място е:

4. ОУ „Отец Паисий“ гр. Батак – 239т.

5. ОУ „Христо Ботев“ с. Калугерово – 236,5т.

6. СУ „Методий Драгинов“ с. Драгиново – 233,5т.

7. СУ „Христо Ботев“ гр. Септември – 233т.

8. СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Стрелча – 228,5т.

9. СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Сърница – 222т.

10. ОУ „Отец Паисий“ – Попинци – 208т.

11. ОУ „Христо Ботев“ – с. Дорково – 195,5т.

12. СУ „Народни будители“ гр. Брацигово – 193,5 т.

Областният управител Стефан Мирев връчи купи и медали на отборите класирали се на първите три места, останалите девет отбора получиха плакети от директора на РДПБЗН комисар Иван Панайотов.

Организатори на състезанието са РДПБЗН, РУО и Областен съвет на БЧК, наградният  фонд е осигурен от областна администрация Пазарджик.

   Отборът на МГ „К. Величков“ ще представи област Пазарджик на републиканския кръг от ХVI-те ученически състезания по „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии