18.9 C
Пазарджик
неделя, 16 юни, 2024

Над 90 главни архитекти се събират в Пазарджик

Седма Национална среща на главните архитекти и експертите по устройствено планиране от общините ще проведе в гр. Пазарджик от 18 до 20 април 2018 г.

Форумът се организира от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) и неговото дружество НСОРБ „Актив“ с подкрепата и съдействието на община Пазарджик.

Целта е да бъдат обсъдени актуални проблеми в областта на териториалното устройство и да се търсят работещи решения за намаляване административната тежест в инвестиционния процес.

В Седмата Национална среща ще участват над 90 главни архитекти, инженери, общински експерти по устройство на територията, заместник-кметове и общински съветници от ресорните комисии в общинските съвети.

Потвърдено е участието на зам.- министъра на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев, началника на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) арх. Иван Несторов, изпълнителния директор на Агенцията по геодезия, картография и кадастър (АГКК) инж. Михаил Киров, представители на Националния институт за недвижимо културно наследство, Камарата на архитектите и Съюза на архитектите, Върховния административен съд и Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. 

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии