16.9 C
Пазарджик
понеделник, 20 май, 2024

Недостиг от над 900 места в резидентните услуги в област Пазарджик

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

На територията на област Пазарджик функционират общо 85 Социални услуги – държавно делегирана дейност, каза областният управител Валентина Кайтазова по време на обсъждане на Националната карта на социалните услуги. Предстои обаче реформа, която цели подобряването на качеството на живот и създаването на условия за социално включване в обществото на всички лица с необходимост от подкрепа.
След задълбочен анализ на предлаганите социални услуги и нуждата на жителите на областта, направен от общинските администрации на 12-те общини през 2022 г.-2023 г., е констатиран недостиг на 904 места за пълнолетни в резидентните услуги, сподели директорът на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ Цветелина Арапова.

В момента, в област Пазарджик от Картата на социалните услуги липсват няколко резидентни социални услуги.

Обсъждането Национална карта на социалните услуги и Анализа към него в област Пазарджик ще приключи на 9.11.2023 г., като в този срок всички общини трябва да проведат срещи и публични дискусии със заинтересованите страни, след което да представят мотивирано становище по предложенията.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии