21.8 C
Пазарджик
петък, 12 април, 2024

Обявяват пожароопасен сезон в областта

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Със заповед на областния управител Стефан Мирев е определен за пожароопасен сезон в горските територии в област Пазарджик. Заповедта е издадена на основание Закона за горите, по предложение на Директора на регионална дирекция по горите Пазарджик и във връзка с опасността от възникване на горски пожари и запалвания в земеделски земи и горски територии.

 

От 15-ти април влиза в сила обявения пожароопасен сезон за горските територии в област Пазарджик. Целта е да бъдат взети мерки, с които да се ограничат палежите и да се предотвратят последиците от тях.

 

По време на пожароопасния сезон се забранява паленето на открит огън и извършването на огневи работи на разстояние по-малко от 100 метра от границите на горските територии. Посетителите и работещите в горите и в съседство с тях е задължително да спазват правилата за пожарна безопасност.

 

Паленето на огън и изхвърлянето на отпадъци трябва да става само на определените за целта места, за да не се стига до инциденти, обясни още областният управител Стефан Мирев. Пожароопасният сезон ще продължи до края на месец октомври.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии