20.9 C
Пазарджик
неделя, 16 юни, 2024

Област Пазарджик е сред регионите с най-голям натиск върху здравната система

Новозаразените с Ковид-19 в региона са 105. От тях 17 души се лекуват в болница, като най много – 7 са настанени в Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания в Пазарджик. А на редовния брифинг на здравния министър област Пазарджик бе посочена сред областите с най-голям натиск върху системата.

Според информационния портал заразените от началото на пандемията в нашия регион са 2733.
А според графика на заболеваемостта на 100 000 души от населението по области, съобразно която се предприема реорганизация на здравната система област Пазарджик е в средата по заболеваемост в страната. Министър Ангелов посочи кои области са най-добре и най-зле по показателите, свързани с Ковид.

Сред новооткритите случаи в област Пазарджик са 56 жени и 49 мъже. Сред тях има учител от СУ „Димитър Гачев“ – Пазарджик, ученик от Обединено училище „Христо Ботев“ в Калугерово и медицинска сестра от МБАЛ „Проф. Д. Ранев“ в Пещера.
Останалите са в болници в Пещера, Пловдив, Пазарджик и село Браниполе. Починали са двама мъже на 73 и 87 години от Пазарджик и 69 годишна жена от Ковачево. И тримата са били с придружаващи заболявания.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии