14.9 C
Пазарджик
събота, 15 юни, 2024

Областната аптечна карта ще бъде изготвена до края на месец ноември

В областна администрация Пазарджик се състоя заседание на Областната комисия за област Пазарджик, която следва да изготви Областна аптечна карта, в изпълнение на Заповед № РД-02-163/01.08.2022 г. на Министъра на здравеопазването.

В заседанието участваха представители на РЗИ – Пазарджик, представители на общините, РЗОК, Български фармацевтичен съюз и представители на Българска асоциация на помощник- фармацевтите.

Заместник областният управител д-р Красимира Радева и главният секретар на областна администрация Светлан Карталов, представиха методиката, по която ще бъде изготвена, приложенията и анкетните карти, свързани с дейността по попълването на Областната аптечна карта. Тя ще съдържа данни за демографската структура и потреблението на лекарствени продукти за домашно лечение от населението на територията на областта, броя, видовете дейности и разпределението на откритите аптеки в област Пазарджик, както и броя на работещите магистър-фармацевти и помощник-фармацевти в открити аптеки на територията на областта.

Целта на изготвянето на Областната аптечна карта е да се заснеме актуалното състояние на аптечната мрежа по видове дейности, както и да се определи броят на магистър фармацевтите.

Областната аптечна карта и становището по чл. 227в, ал. 2 от Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина следва да бъдат приети от настоящата комисия и утвърдени от Областния управител на област Пазарджик, преди предоставянето им на Министъра на здравеопазването. Крайният срок за това е 30-ти ноември 2022 г.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии