10.9 C
Пазарджик
петък, 24 май, 2024

Областният съвет за развитие проведе изнесено заседание в Сърница

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Областният управител Стефан Мирев проведе заседание на Областния съвет за развитие в община Сърница, съобщиха от Областна администрация.

Участие взеха кметове на общини, председатели и представители на общински съвети от региона, представители на работодателски организации, на синдикатите, ръководители на държавни институции.

Домакин на събитието бе кметът на община Сърница Неби Бозов, който представи пред членовете на Съвета два важни въпроса за развитието на Сърница и региона – спешен ремонт на републиканския път Велинград – Сърница и създаването на ВиК Асоциация между Община Велинград и Община Сърница.

Членовете на Съвета подкрепиха направените предложения за промени в Закона за регионално развитие, с изключение на заложеното отпадане на стратегическите документи за регионално и пространствено развитие на ниво 3 (област) и отпадането на Областния съвет за развитие, като орган за управление на регионалното развитие на ниво 3 (област). Решението ще се изпрати на МРРБ в рамките на обществените консултации по проекта на ЗИД на ЗРР.

Директорът на Областно пътно управление инж. Мая Шимбова запозна членовете на Съвета с предприетите действия от страна на АПИ за привеждане на изкуствените неравности и пешеходните пътеки в съответствие с нормативните изисквания.

Премахнати и демаркирани са всички пешеходни пътеки и изкуствени неравности по републиканската пътна мрежа, които не са съобразени с действащото законодателство. Възстановени са пешеходните пътеки, които са част от организацията на движението в съответствие с наредбата за хоризонтална маркировка.

Нови изкуствени неравности по пътното платно ще се изграждат след подадено искане на общините до ОПУ, протокол от становище на междуведомствена комисия и съгласуване с органите на сектор „Пътна полиция“. 

Представители на „Vivacom“ презентираха възможностите за видеонаблюдение и решения в сферата на сигурността, базирани на прилагане на изкуствен интелект. Решения за наблюдение на околната среда и превенция на последствията от природни бедствия.

Източник: Областна администрация

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии