27.8 C
Пазарджик
неделя, 14 април, 2024

Областният управител насрочи консултации за състава на РИК Пазарджик

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

В изпълнение на Указ № 53 от 19 март 2019 г. на Президента на Републиката за насрочване на избори за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г., във връзка с изготвяне на предложение за назначаване на Районна избирателна комисия Пазарджик (РИК), по реда и на основание на чл. 60 от Изборния кодекс и на основание чл. 32, ал. 1 от Закона за администрацията, областният управител издаде Заповед за насрочване на консултации за състава на РИК Пазарджик.

Консултациите са публични и ще се проведат на 29 март 2019 година /петък/, от 14,30 часа в Заседателна зала на Областна администрация Пазарджик, ет. 1.

Приканени за участие са представляващите (или упълномощени от тях лица) парламентарно представените партии и коалиции и партиите и коалициите, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени – ПП “ГЕРБ”, Коалиция „БСП за БЪЛГАРИЯ”, Коалиция „ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ – НФСБ, АТАКА и ВМРО”, Партия „Движение за права и свободи – ДПС”, Партия „ВОЛЯ“, Коалиция „България без цензура, ВМРО, ЗНС, Гергьовден“, „Реформаторски блок“.

Участващите в консултациите представляващи политически партии и коалиции или упълномощените от тях лица следва да представят до 10,00 часа на 29 март 2019 година в деловодството на Областна администрация Пазарджик своите писмени предложения по състава на РИК-Пазарджик и всички останали документи, посочени в Изборния кодекс.

 

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии