2.9 C
Пазарджик
четвъртък, 29 февруари, 2024

Опасно запрашване на пътя Пловдив – Пазарджик от кариерен материал

РИОСВ – Пловдив извърши незабавна проверка след получен сигнал за запрашаване на Пазарджишко шосе от дейността на площадка за обработка на кариерен материал.

На място експертите установяват запрашаване в района на обекта, а на главния път – на 7 км от Пловдив за Пазарджик, е образуван облак от прах, съобщиха от РИОСВ.

За констатираните нарушения екоинспекторите дават предписания за предприемане на мерки, свързани с почистване на площадката и оросяване с цел недопускане на неорганизирано емитиране на прах в атмосферата и преустановяване извозването на натрошения материал, до създаване на необходимите условия.

Срокът за изпълнението е незабавен.

При последващ контрол експертите установяват, че площадката на обекта не е почистена от отложения прах, не е извършено оросяване.

Извозването на натрошения инертен материал продължава. В резултат на движението на транспортните средства се емитира неорганизирано прах в атмосферата.

Заради непоставянето на платнища на камионите при извозване на инертния материал са уведомени Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ и КАТ, за да предприемат мерки съобразно тяхната компетентност.

За установените нарушения от РИОСВ – Пловдив ще бъдат предприети административно-наказателни мерки, предвидени в екологичното законодателство. 

 

снимката е илюстративна

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии