8.8 C
Пазарджик
събота, 20 април, 2024

Основанието отивам на работа няма да важи на КПП по Великден

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Действащата заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев казва, че областните градове се напускат, когато има основание за това. Тъй като са четири почивни дни, се предполага, че повечето предприятия, фирми и държавни служби няма да работят, и основанието за напускане или отиване в областните градове с претекст „отиване на работа“ ще отпадне. Това важи и за Пазарджик, около който има 8 Контролно-пропускателни пункта.

За да няма злоупотреби, ежедневно се правят проверки на случаен принцип по декларации оставени по КПП-тата. В цялата страна проверени са 9312 декларации като е установено, че 641 лица, които са посочили, че отиват на работа, въобще нямат сключени трудови договори към фирмите, които са посочили. 80 лица са посочили, че отиват на работа, в същото време са регистрирани в бюрата за безработни. Има и абсурдни обяснения.

Православните храмове ще бъдат охранявани по Великден, като полицейското присъствие около тях ще бъде засилено, ще работят и служителите на противопожарните служби. Полицаите, които ще бъдат около църквите ще следят за спазване на дистанцията, да няма струпване, потокът да бъде в една посока, да няма смесване.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии