19.9 C
Пазарджик
вторник, 23 юли, 2024

Оставиха в ареста обирджиите на заложна къща

Заложна къща е била обрана на първи май в Пазарджик. Това обявиха от полицията едва днес, след като стана ясно, че са заловени извършителите на грабежа. По искане на прокуратурата 31-годишният Иван Куртев от Септември и 30- годишният Димитър Асенов от Братаница остават в ареста.

 

Окръжен съд-Пазаржик гледа днес искането на прокуратурата за налагане на постоянна мярка “Задържане под стража“ спрямо 31-годишния Иван Куртев от Септември и 30- годишния Димитър Асенов от Братаница. От събраните по делото доказателства става ясно, че те са извършителите на грабеж на заложна къща, която се намира точно срещу сградата на ОД на МВР в Пазарджик, обявиха от прокуратурата.

 

Дръзкото престъпление е извършено на 1 май по обяд. Тогава Иван Куртев влязъл в заложната къща с маска на главата и заплашил служителката, работеща там, че ще я застреля, макар че нямал оръжие в себе си. После разбил ключалката на стъклена витрина, откъдето откраднал 4 златни гривни и 4 златни синджира. След подаване на сигнал за случилото се на мястото пристигнали полицейски екипи.

 

Извършен е оглед, а с разследването се заели служители от сектор „Криминална полиция“. След няколко дни са задържани двамата рецидивисти, които успели да продадат бижутата в Ихтиман. Адвокатът на Иван Куртев поиска мярка „домашен арест“, а защитникът на Димитър Асенов по-лека мярка.

 

В правото си на лична защита обаче Асенов настоя да бъде освободен, тъй като не е участвал в престъплението. По неговите думи той се срещнал с Куртев на следващия ден, когато бил потърсен за съдействие за продажбата на откраднатите златни накити. Куртев заяви, че натопил приятеля си, защото в ареста бил пребит от няколко полицаи.

 

Въпреки тези обяснения съдия Ирина Джунева постанови и двамата рецидивисти да останат в ареста като подчерта, че доказателствата срещу Асенов на този етап са само косвени. Те са обаче многократно осъждани. Иван Куртев има цели 19 присъди, а Димитър Асенов – 16. Определението на съда може да бъде обжалвано пред Пловдивския апелативен съд.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img
spot_img

Последни статии