20.9 C
Пазарджик
петък, 14 юни, 2024

Оставиха в ареста задържания за наркотици Йордан Илиев

Най-тежката мярка „Задържане под стража“ наложи днес Окръжен съд-Пазарджик на 39-годишния Йордан Илиев, който беше задържан при акция на полицията. Той е обвинен в държане и разпространение на наркотични вещества в условията на продълващ рецидив. До момента в хода на разследването са разпитани трима свидетели.

39-годишният Йордан Илиев влезе в съдебна зала с качулка, а близките му попречиха на екипа ни да снима. Прокурор Димитрия Ганчева посочи, че са събрани доказателства, според които може да се направи обособено предположение, че Илиев е извършил деянието, в което е обвинен. След разпит на 3-ма свидетели станало ясно, че те са закупували от него хероин.

 

При акция на полицията на 23-ти март са извършени претърсвания на терени около блока, в който живее Илиев и са открити наркотични вещества. По думите на държавното обвинение Илиев е опасен и може да се укрие, тъй като е осъждан и е изтърпял наказание в затвора в Бобов дол. Адвокатът на обвиняемия Атанас Павлов счете, че разследването е в началото и няма достатъчно доказателства, че неговият подзащитен е извършил това, за което е обвинен.

 

При огледите и претърсванията в дома и колата на Йордан Илиев не са открити наркотични вещества, посочи още Павлов. А за свидетелите каза, че са наркозависими и не може да се разчита на показанията им.

 

От съда Йордан Илиев поиска мярката му да бъде изменена в по-лека, защото не се чувства виновен. В крайна сметка съдия Коста Стоянов наложи най-тежката мярка „Задържане под стража“ на обвиняемия, която може да бъде обжалвана пред Апелативен съд-Пловдив.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии