14.9 C
Пазарджик
неделя, 19 май, 2024

Асарел-Медет АД получи награда от Съвета на жените в бизнеса в България

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Компанията е отличена за стипендиантската си програма „Заедно с теб“

 

Съветът на жените в бизнеса в България връчи своята специална голяма награда – отличителен знак, на „Асарел-Медет“АД. Призът е част от новоучредените годишни национални награди на организацията – за вдъхновяващи постижения за разнообразие, равнопоставеност и приобщаване. Отличието беше връчено на прокуриста на компанията Галя Костова на тържествена церемония, която се проведе на 14 ноември в София.

Признанието за „Асарел-Медет“ е за стипендиантската програма на дружеството „Заедно с теб“. Тя е създадена през 1999 г., за да помага на родители и деца от асарелски семейства, които са се сблъскали с най-тежкия момент на житейско изпитание – ранна загуба на майка или баща. Подкрепата се осигурява независимо дали починалият или овдовелият родител са част от екипа на компанията. На децата в училищна възраст се отпуска месечна стипендия, като подкрепата може да бъде продължена и по време на висшето образование, в случай че младежите изберат за своето кариерно развитие приложима за дружеството специалност.

Така мнозина от тях са насърчени в тази посока и после стават част от екипа на „Асарел-Медет“, а междувременно участват и в летните стажантски програми на компанията. Социалната програма е помогнала пряко на 135 стипендианти (ученици и студенти) и на техните родители през изминалите 23 години. От всички тях 37 – или близо 27,5%, по-късно са се присъединили към екипа на компанията.

Компанията е отличена за стипендиантската си програма „Заедно с теб“

Съветът на жените в бизнеса в България е инициатор и организатор на конкурса „Вдъхновяващи постижения за разнообразие, равнопоставеност и приобщаване“, който отличи в пет категории вдъхновяващите постижения за разнообразие, равнопоставеност и приобщаване на работното място и в обществото. Кандидатурите бяха разгледани от авторитетно жури, в което личат имената на бившия социален министър Лидия Шулева, журналистите Георги Тошев и Венцислав Савов, писателят Георги Бърдаров, омбудсманът на Република България проф. Диана Ковачева и др. Над 100 бизнес лидери, членове, партньори и приятели на Съвета на жените в бизнеса в България присъстваха на официалната церемония и подкрепиха финалистите и победителите.

ОТЛИЧИЯТА

Общо 45 бяха инициативите, които се бориха за престижните отличия, като сред наградените са Аксенчър България, VMware България, УниКредит Булбанк, Интерланг и Фондация живот със синдром на Даун, L’Oréal България, Престиж, А1, МБАЛ Св. Панатлеймон, УМБАЛ Медика и Momsanity

Статуетките за призьорите бяха изработени от инж. Мариела Джиджинкова – ръководител на отдел „Екология“ в „Асарел-Медет“АД. В свободното си време тя изработва бижута и сувенири от топено художествено и флоатно стъкло.

Снимки: Съвет на жените в бизнеса

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии