30.9 C
Пазарджик
вторник, 16 юли, 2024

Асарел-Медет с опит за диалог в Попинци

Ръководството на „Асарел Медет“ организира среща с жителите на село Попинци. Причината – напрежението в панагюрско относно инвестиционното намерение. Според дружеството, обхватът на геолого-проучвателните дейности ще бъде в землището на Попинци и участък „Комитското чукарче“, а не както се тиражирало в публичното пространство в месността Петелово. Интересът към срещата обаче бе изключително слаб.

 

След като в мирен протест жителите на Попинци се обявиха срещу геоложки проучвания в защитената зона в местността Петелово, от Асарел – Медет иницираха информационна среща в селото. Председателят на Управителния съвет и изпълнителен директор на дружеството инж. Делчо Николов представи намеренията на компанията за геолого-проучвателни дейности, които предвиждали прокарването на 11 геоложки сондажа в площ „Коминското чукарче“ за една година. Инж. Николов отхвърли обвиненията за интерес на дружеството към местността „Петелово“ над село Попинци. Според инвеститора предвидените в проекта дейности гарантират пълната безопасност на проучванията и липсата дори на минимални рискове за околната среда, здравето и живота на хората, каквито спекулации се разпространяват. Като гаранция инж. Делчо Николов предложи сключването на меморандум.

 

А интерес от страна на жителите на Попинци към срещата липсваше. В залата на местното читалище присъстваха основни служители на дружеството, както и хора свързани с него. В пресъсобщение до медиите, от Асарел Медет съобщиха, че след края на дискусията присъстващи в залата са споделили, че противници на проекта са посещавали домове, за да увещават хората да не присъстват на информационните срещи на компанията.

 

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии