19.9 C
Пазарджик
вторник, 23 юли, 2024

Д-р Росица Кръстева за персонализираната онкология

Д-р Росица Кръстева, началник на Онкологичния център и Отделението по медицинска онкология в МБАЛ „Уни Хоспитал“, представи презентацията „Персонализирана медицина – може ли ракът да бъде излекуван?“.

Пред колегите си тя обясни, че за персонализираната онкология е изключително важно правилното лечение, в правилното време и на правилния човек. И това се дължи не само на хистологичната диагноза, но най-вече на молекулярната диагностика.

Д-р Кръстева изтъкна, че комплексният подход, реализиран от мултидисциплинарни екипи, дава възможност за по-голяма преживяемост на пациентите с онкологични заболявания – подход, който е потвърден от редица клинични изпитвания и се следва и в „Уни Хоспитал“. В презентацията бе проследена историята на рака, като подробно бяха разгледани последните достижения на медицината.

Презентацията е част от политиката на лечебното заведение за академично сътрудничество, професионален и научен обмен с медицинската общност в региона.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img
spot_img

Последни статии