8.9 C
Пазарджик
сряда, 21 февруари, 2024

Детска градина от Панагюрище влезе в зеления кръг

Една детска градина в Панагюрище стана част от най-голямата глобална програма за устойчиво образование Екоучилища, която не се концентрира само върху опазването на природата и съхранението на биоразнообразието.

Целта е стимулирането на стремежа към обучение, активното участие и повишаването на еко съзнанието на децата. Програмата започва от учебното заведение и трябва да обхване обществото, като ангажира не само децата, но и преподавателите, семействата, приятелите, институциите и бизнеса.

ДГ “Пролет“ е първата в Панагюрище и една от малкото в областта, които се включват от инциативата „Влез в зеления кръг“.

Съдействие при реализиране на проекта от детското заведение получиха от еколога на местното минно-геоложко предприятие.

Методологията на програмата е изградена от седем стъпки, които водят до международното признание – Зеления флаг. Проектът се подкрепя от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН.

Детската градина работи и по програма „Здраве“, включваща отношение към природата и здравословния начин на живот, за да стане „по-зелена“ средата, в която растат и се развиват подрастващите.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии