31.8 C
Пазарджик
вторник, 25 юни, 2024

Кметът на Бъта призова в медиите предприемачите да инвестират в селото

На редакционната ни поща news@telemedia.bg  получихме писмо – призив от кмета на панагюрското село Бъта Георги Александров, с което призовава местните предприемачи в лицето на председателя им Николай Митев да инвестират в малките населени места. 

Александров се надява, че малките населени места в региона има какво да предложат на бизнеса и това ще бъде в полза и на двете страни.

Вижте и самото писмо. 

„ДО Г-Н НИКОЛАЙ МИТЕВ
ПРЕДСЕДАТЕЛ СДРУЖЕНИЕ НА ПРЕДПРИЕМАЧИТЕ

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИТЕВ,

Обръщам се към Вас, а чрез Вас и към всички членове на Сдружение на предприемачите, град Панагюрище. С настоящото писмо искам да привлека вниманието на бизнеса в общината към малките селища и няма да скрия – надявам се да предизвикам инвестиционен интерес към село Бъта.

Селото ни е едно от малкото села в общината, в което все повече младежи и млади семейства предпочитат да работят и живеят в родното си място. Това ни вдъхва вяра и оптимизъм, че селото ни няма да се превърне в поредното обезлюдено кътче от картата на България. За да се затвърди тази тенденция е необходимо да търсим възможности за перспективни работни места и нови инвестиции.

Бизнесът трябва да знае, че в Бъта, както вероятно и в другите села, все още има възможности за развитие на бизнес.
На първо място това са редица сгради и помещения, частна или общинска собственост, в които могат да се развият различни производствени дейности. Това ще бъде възможност за хората в трудоспособна възраст да работят и подобрят качеството си на живот.

Землището на с.Бъта наброява 10 000 дка плодородна земя, като находящите се по поречието на реката земи, разполагат с поливни условия.

В близост до селото има два микроязовира, подходящи за развитието на риболов. Съществува и минерален извор в м.Газян.

Селото ни е надарено с красива природа и е богато със своята история, традиции и обичаи,което е предпоставка за развитие на селски туризъм.

Г-н Митев, госпожи и господа предприемачи, 

приемете писмото ми като покана за предстоящи разговори. Надявам се да
предизвикам Вашия бизнес интерес, като крайната ми цел е заедно да създадем нови възможности за развитието на селото.

С уважение,
Георги Александров, кмет на село Бъта

 

снимка Фейсбук

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии