26.9 C
Пазарджик
неделя, 16 юни, 2024

Магазин на самообслужване в село Бъта

Плодове и зеленчуци на самообслужване. Да, това е възможно и се предлага в панагюрското село Бъта. Продукцията се мери и плаща от клиентите, а идеята за магазин на самообслужване е на местни производители.

Био плодове и зеленчуци в центъра на панагюрското село Бъта привличат минувачи от близо и далеч, но не защото са местно производство, а защото клиентите сами ги избират и ги заплащат. Вече няколко седмици в селото работи магазин без продавач.

Семейство Ралчеви са производители на био продукти вече повече от 20 години. Стоката, която предлагат, е на достъпни цени и е изцяло екологична.

А цените тук са достъпни, което прави местния магазин на самообслужване предпочитан. Купувачите записват в тефтер какви продукти са избрали и какво е тяхното количество, след което оставят сумата за тях. Сред редовните купувачи е и Виолета Манева.

Ароматни пъпеши, сливи, домати, лук и картофи привличат хора от близо и далеч. Но изненадата на клиентите е, когато виждат щанда без човек зад него.

След положителните отзиви на клиентите от Бъта, производителите вече са поставили  магазин без продавач и в ромския квартал на Панагюрище.

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии