МБАЛ Уни Хоспитал бе успешно акредитирана от Global Healthcare Accreditation

19.10.2021 10:02 1842 Коментари: / Добави коментар Редактор: Величка Ачева Панагюрище
МБАЛ Уни Хоспитал бе успешно акредитирана от Global Healthcare Accreditation

 

 

МБАЛ „Уни Хоспитал“ е успешно акредитирана от Global Healthcare Accreditation (GHA). Лечебното заведение е единствената многопрофилна болница в България със сертификат за акредитация от Глобалната здравна акредитационна организация (GHA). Основната цел на GHA е чрез своята акредитационна програма да потвърди високото качество на услуги за пациентите, които предприемат пътуване с цел профилактика, лечение и последващи грижи. Покриването на критериите за лечение на пациенти от чужбина или т.нар. медицински туризъм е естествено продължение на настоящата политика на лечебното заведение за постоянно повишаване на качеството при предоставяне на медицинска грижа за пациентите в безопасна среда.


Сертификатът за акредитация, получен от МБАЛ “Уни Хоспитал“, е гаранция за изпълнението на изискванията на стандартите на GHA за безопасни и ефективни болнични грижи за пациентите, както и логистиката, свързана с тяхното пътуване. Лечението зад граница е тенденция с нарастващ ход на търсене и МБАЛ „Уни Хоспитал“ доказа възможността си да осигури на чуждестранните пациенти достъп до качествени здравни услуги в среда, която комбинира апаратура от последно поколение и висок професионален опит на медицинския персонал.

Лечебното заведение е със сертификат за акредитация за медицински туризъм, което отговаря на световните стандарти за лечение

„Успешната акредитация от GHA допринася за увеличаване на разпознаваемостта и авторитета на болницата, подобрява качеството ѝ на работа, конкурентноспособността ѝ, здравната и социална роля и значимост на лечебното заведение и най-важното – гарантира отлично качество на обслужване на пациентите при спазване на най-добрите практики за лечение. Това е следваща стъпка в утвърждаването на болницата, вече и в международен план“, заяви при получаване на сертификата за акредитация управителят на МБАЛ „Уни Хоспитал“ д-р Красимира Чачова-Ранчева.


Основните медицински структури, за които МБАЛ „Уни Хоспитал“ е акредитирана да развива международен медицински туризъм, са: Онкологичен център, Пластично-възстановителна и естетична хирургия, Съдова хирургия, Ортопедия и травматология, Физикална и рехабилитационна медицина.


„Стремежът на лечебното заведение винаги да предоставя на пациентите качествени медицински услуги срещна реализация в акредитацията от Global Healthcare Accreditation (GHA) като безспорно доказателство за високото ниво на медицинско обслужване. Успешно преминалата акредитация е независимата оценка, че МБАЛ „Уни Хоспитал“ е създала всички условия за постигане на ефективно лечение в условията на пълна безопасност за пациентите. Лечебното заведение ще продължи да работи, следвайки най-съвременните медицински протоколи, но при по-широк кръг пациенти – не само от България, но и от целия свят. Тази система е гарант за стремеж към непрекъснато повишаване квалификацията на медицинския персонал“, отбеляза от своя страна изпълнителният директор на „Асарел Панагюрище Здраве“ д-р Явор Дренски.

За МБАЛ „Уни Хоспитал“


МБАЛ „Уни Хоспитал“ е резултат от най-голямата частна инвестиция в българското здравеопазване през последните над 25 години. Мисията на лечебното заведение е да предлага на пациентите от България и чужбина най-широка гама от високоспециализирани медицински услуги и последно поколение медицинска апаратура. За петте години от откриването на МБАЛ „Уни Хоспитал“ болницата се наложи като едно от водещите лечебни заведения на здравната картата в България. До момента МБАЛ „Уни Хоспитал“ е предоставила медицински грижи на над 100 000 пациенти.


За Global Healthcare Accreditation


Акредитационната програма на Global Healthcare Accreditation (GHA) за медицински туризъм е създадена с цел подобряване на грижите и получаването на мед. услуги от страна на пациентите, които предприемат пътуване с цел лечение или долекуване. Стандартите на Global Healthcare Accreditation (GHA) гарантират, че в лечебното заведение се прилагат протоколи за работа, които покриват нуждите и очакванията на пациентите. Те са в основата на програмата за медицински туризъм и са предмет на постоянен контрол на качеството и развитие. GHA предоставя възможност на организациите в здравния сектор да подобрят уменията и компетенциите си, като надградят качеството на предлаганите от тях медицински услуги.

Споделете в:

Коментари

Топ новини

ВК Хебър се изкачи еднолично на върха
07.12.2021 21:10 80
ВК Хебър се изкачи еднолично на върха

Хебър записа девета поредна победа в първенството на Efbet Супер Волей при мъжете...

Затвориха за движение участъка от Мокрище до Звъничево
07.12.2021 18:56 865
Затвориха за движение участъка от Мокрище до Звъничево

Започна пореден етап от ремонта на пътя Пазарджик - Белово - Костенец. Затворен з...

Ресторантьори искат запазване на ставката от 9% ДДС
07.12.2021 18:27 104
Ресторантьори искат запазване на ставката от 9% ДДС

Въвеждането и запазването на намалени ставки на ДДС за ресторантския бизнес е осн...

ТМ+

Донорството като кауза - от първо лице в Панагюрище
06.12.2021 17:57 389 Общество
Донорството като кауза - от първо лице в Панагюрище

Само за няколко месеца в МБАЛ Уни хоспитал в Панагюрище са реализирани две донорс...

На Никулден в Дебръщица
06.12.2021 16:59 254 Общество
На Никулден в Дебръщица

На днешния ден празнуват над два милиона българи. Никулден е празник в чест на ...

Редакцията на Труд обявява гражданско неподчинение
06.12.2021 13:46 290 Общество
Редакцията на Труд обявява гражданско неподчинение

Аз и колегите ми от в. ”Труд” обявяваме гражданско неподчинение в зна...

Кой празнува на Никулден?
06.12.2021 09:22 133 Общество
Кой празнува на Никулден?

На 6 декември православната църква полита Свети Николай Мирликийски Чудотворец, п...