8.9 C
Пазарджик
събота, 20 април, 2024

Минно-добивна общност плати два полета до Пекин за медицинско оборудване

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Българската минно-геоложка камара, заедно с водещите компании в сектора, сред които е „Асарел-Медет“ АД вече осигуриха средства в размер на над 530 500 лв. за извършването на два полета по направление София-Пекин-София. С тях ще бъдат доставени медицинско оборудване, тестове, консумативи и лични предпазни средства, предназначени за безвъзмездно предоставяне на лечебни заведения в страната за лечението на пациенти с COVID-19 у нас. Дарението е в полза на Министерството на здравеопазването.
Това дарение на българската минно-добивна общност е още един израз на ангажимента на бранша към обществото, работата и усилията на стотици български лекари, медицински и помощен персонал, в борбата с вируса на национално и регионално ниво.
От началото на епидемията предприятията, обединени от Българската минно-геоложка камара, подпомагат здравната система да се справи с огромния стрес чрез индивидуални дарения по места. До момента общият размер на средствата, предоставени безвъзмездно от „Асарел-Медет“ АД и фондация „Лъчезар Цоцорков“, „Асарел Инвестмънт“ АД и още няколко компании възлиза на над 1 500 000 лв., предоставени под формата на финансови средства или консумативи към болнични заведния в столицата и по регионите, където дружествата осъществяват дейността си. Съвкупно даренията на бранша към момента надхвърлят 2 млн. лева.
Сред дарените институции и организации са: Министерство на здравеопазването, Български червен кръст, болници в София и страната, както и лечебните заведения от пазарджишка област МБАЛ „Пазарджик“, МБАЛ „Уни Хоспитал“ – Панагюрище и ДКЦ 1 – Панагюрище. Подпомогнат е Български лекарски съюз, както и няколко филиала на центрове за спешна медицинска помощ.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии