20.9 C
Пазарджик
четвъртък, 20 юни, 2024

Над 100 полицаи, пожарникари и доброволци издирват 6-годишната Делка

Продължава издирването на 6-годишната Делка, чиято 8-годишна сестричка бе открита мъртва в река Луда Яна в неделя, съобщава Нова.

Целият състав на полицейското управление и пожарната е на работа тази сутрин, екипите са оборудвани с необходимото облекло и техника за издирване в труднодостъпните терени по протежението на река Луда Яна, съобщиха от пресцентъра на полицията.

И през днешния ден реката е пълноводна и със силни течение, породени в резултат на падналите обилни валежи от дъжд през изминалите два дни.

Предстои щателното претърсване на коритото на реката по нейното протежение до село Попинци.

„За пръв път ги оставям сами. Отидох на работа сутринта. А към 13 часа дойде полицията да ме вземе, за да си разпозная детето“, разказа майката Йорданка Антонова, която има общо 5 деца.

Смята се, че двете деца са опитали да минат по моста, който е бил отнесен от реката.

„Много ми е чудно защо няма водолази, защо не са заградили този мост“, заяви братът на изчезналото момиченце.

В спасителната акция се включиха над 100 души. Сред тях е целият състав на полицейското управление в Панагюрище, пожарникари, близки на момичетата и представители на Ловно-рибарското дружество „Глиган“.

Сформирани са 16 групи от полицаи, пожарникари и ловци, които започнаха издирването паралелно и по двата бряга на реката, за да се обхване коритото в пълнота. Ако се наложи издирването ще продължи и след село Попинци, където река Луда Яна преминава.

Търсенето вече обхваща и широк периметър покрай реката с надеждата детето да бъде намерено живо. 

 

снимка Архив БГНЕС

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии