17.9 C
Пазарджик
събота, 15 юни, 2024

Над 300 млади певци се включват във фестивала за патриотични песни в Панагюрище

Панагюрище е домакин  на XIV-тия  Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие‘2018“.

Националният фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие‘ 2018“ има конкурсен характер. В конкурсната програма могат да участват индивидуални изпълнители, дуети и певчески формации до 15 души, разделени в три възрастови групи.

356 изпълнители от 22 населени места – Берковица, Благоевград, Бургас, Велико Търново, Велинград, Казанлък, Карлово, Кюстендил, Лом, Мездра, Монтана, Нови хан, Панагюрище, Пловдив, Русе, Севлиево, София, Стара Загора, Стрелча, Хасково, Хисаря, Устина ще изпълняват български песни с патриотична насоченост.

В конкурсната програма индивидуалните изпълнители и вокалните формации ще участват с по две песни. Първата песен задължително трябва да бъде с патриотично съдържание, а втората песен може да бъде патриотична или забавна.

Изпълненията ще бъдат оценявани от професионално жури и детско жури.

За победители в конкурса са осигурени награди. Ще бъде връчена  и специален приз „Живият пламък“. Предвидени са  диплом, медали и купи за индивидуалните изпълнители и формация за I, II и III място за всяка възрастова група. Ще бъдат връчени още  награда на Община Панагюрище,награда на детското жури, награда за музикален ръководител на името на Анна Главчева – изявен учител по музика от град Панагюрище,награда за сценична реализаци, награди на институции, фондации и фирми.

Организатори на XIV-ти Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие‘2018“ са Община Панагюрище и Център за подкрепа за личностно развитие- Панагюрище.

Фестивалът е посветен е на 140-та годишнина от Освобождението на България и 170-та годишнина от рождението на Христо Ботев.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии