10.9 C
Пазарджик
петък, 24 май, 2024

Награди за отличените в конкурса за фойерверки в Панагюрище

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

На официална церемония, провела се на 22 юли в Исторически музей – Панагюрище, бяха наградени победителите в конкурса „Най-добра снимка на фойерверки” от Международния фестивал на фойерверките 2023.

В началото на събитието, първи думата взе д-р Николай Радулов, който бе натоварен с организацията и провеждането на конкурса, член на Фото клуб Панагюрище – съорганизатор на конкурса. Той посочи, че във своето второ издание конкурсът продължава курса да събира приятелите на фойерверките, фотографията и Панагюрище по уникален начин.

„Изпратените ни за конкурса кадри, са отново на едно добро ниво”, каза още д-р Радулов, като допълни, че „фотографията на фойерверки изисква едно по-особено и специфично отношение”.

След това присъстващите бяха приветствани от заместник-кметът по хуманитарните дейности в община Панагюрище Галина Матанова.

„Кадрите на наградените, а и на всички участници в конкурса, пишат историята на фестивала в годините”, заяви е тя. „Надяваме се, че във всички наградени ще остане един приятен емоционален спомен, който ще съхраните напред във времето и догодина ви очакваме отново”, кажа още тя.

„Много е радостно, че конкурсът придава един приятен отзвук на всичко случило се във фестивала. Посредством вашите снимки ние се връщаме назад и успяваме да видим случвалото се от дистанция, тъй като ние, занимавайки се с подготовката на фойерверките сме прекалено на близко разстояние”, каза Нено Иванов от „Огнена хризантема” съорганизатор на конкурса.

След това своите награди – грамота, ваучер за пиротехнически средства и албум за историческите забележителности на Панагюрище, получиха и отличените в конкурса. Всеки от тях сподели емоцията, а и малко от историята, която стои зад създадения от него фото кадър.

Ето и самата класация:

Категория „Фотография с фотоапарат”
1. Нина Истревска
2. Николай Гареев
3. Николай Николов

Категория „Мобилна фотография”
1. Вера Паничарова
2. Петрана Петришка
3. Мая Колева

Призът „Избор на публиката” тази година грабна дама, това е Вера Паничарова. На страницата на конкурса във фейсбук, нейният кадър събра рекордните 531 гласа (към 23,59 ч. на 29 юни), с което завоюва безапелационно наградата за най-харесвана снимка.

Тази година конкурсът има и една специална награда – за топ фен. Тя е за малкия Ради от София.

В края на събитието, всички се събраха за обща снимка и дори кратко весело видео с дрон, като по този си дадоха обещанието – да се срещнат отново под небето на Панагюрище в единствения и уникален Международен фестивал на фойерверките през 2024.

Организатори на конкурса са „Огнена хризантема” ЕООД, Фото клуб Панагюрище и Община Панагюрище. Медиен партньор е вестник „Време 2001” – vreme2001.com.

Международният фестивал на фойерверките – Панагюрище, България 2023 се проведе в продължение на три дни – 9, 10 и 11 юни. Организатор и финансираща събитието бе Община Панагюрище, съорганизатор “Огнена хризантема” ЕООД. Генерален спонсор на фестивала беше „Асарел-Медет” АД. С финансова подкрепа се включи и „Оптикс“ АД.

Организаторите на конкурса „Най-добра снимка на фойерверки” от Международния фестивал на фойерверките 2023 благодарят на екипа на Исторически музей – Панагюрище за оказаното съдействие.

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии