10.9 C
Пазарджик
четвъртък, 23 май, 2024

Откриха бюст-паметник на проф. д-р Лъчезар Цоцорков

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Бюст-паметник на проф. д-р Лъчезар Цоцорков бе открит в деня, когато се навършват 56 години от официалното пускане в експлоатация на МОК „Медет“. Бронзовата фигура е дело на големия български скулптор Вежди Рашидов и се намира пред официалния вход на „Асарел-Медет“АД.

Проф. Д-р Лъчезар Цоцорков е човека, който над 30 години бе начело на предприятието и го модернизира. Но това е ден, в който да споменем хилядите асарелци и партньори, благодарение на които предприятието днес е лидер в българския рудодобив, най-голямата и успешна минна компания в България, каза при откриването председателя на Надзорния съвет Димитър Цоцорков.

Той откри паметника заедно с изпълнителния директор на компанията инж.Делчо Николов.Паметникът на проф.д-р Лъчезар Цоцорков бе отрупан с цветя в знак на принателност. Пред паметта му се поклониха представители на предприятието, фондация „Лъчезар Цоцорков“ и синдикалните организации в дружеството.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии