28.9 C
Пазарджик
понеделник, 15 юли, 2024

Отличиха най-добрите в панагюрската болница

На церемония в Уни хоспитал, управителят на лечебното заведение д-р Красимира Чачова-Ранчева връчи наградите за 2021 година, които се присъждат за висок професионализъм, утвърждаване авторитета на лечебното заведение и всеотдайност към пациентите.

Имената на отличените са определени на два етапа. След номинации от всяко отделение на втори тур изборът е бил измежду петима лекари, три медицински сестри, четирима санитари и пет служители в административно направление. Победителите са избрани чрез тайно гласуване от началници на клиники, отделения, лаборатории и мениджърския екип на Болницата.

Така за лекар на годината за 2021 година на МБАЛ „Уни Хоспитал“ е избрана д-р Славка Кацарова – специалист по пневмология и фтизиатрия и лекар в Отделението по вътрешни болести и COVID-сектора в него.

За най-добър професионалист по здравни грижи е определена Цветелина Найденова – старша медицинска сестра на Клиниката по съдова хирургия. Най-добър санитар е Мариана Кузманова, а най-добър служител – административно направление е експертът Стойна Стойковска.

Специална награда – почетна грамота – за най-голям принос в утвърждаването на болницата като водещо лечебно заведение получи д-р Росица Кръстева, началник на Онкологичния център и Отделението по медицинска онкология.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии