20.9 C
Пазарджик
неделя, 16 юни, 2024

Панагюрище бе избран за Европейски град на спорта през 2022 г.

Четиричленна комисия на Асоциацията на европейските градове и столици посети Панагюрище, за да провери какви възможности за спорт има в средногорския град, който кандидатства за Европейски град на спорта през 2022 г. След внимателен оглед на съоръженията за масов и професионален спорт, комисията начело с президента на Асоциацията Жан Франческо Лупатели взе положително решение.

Този успех е в резултат на целенасочената политика на общината за развитие на масовия спорт.

Проучванията показват, че на едно евро инвестирано в спорт се спестяват повече от 15 евро за здравеопазване.

Панагюрище спечели титлата Европейски град на спорта, защото разполага със съвременна многофункционална спортна зала, стадион, тенискортове, плувни басейни. Със спортни съоръжения са оборудвани училища, паркови пространства. Важно е и публично-частното партньорство с Асарел Медет.

Годината, в която Панагюрище ще е Европейски град на спорта ще е възможност за нова мотивация, да се разгърнат още повече възможности.

Панагюрище е вторият Европейски град на спорта в област Пазарджик. За първи път титлата бе присъдена на областния център Пазарджик за 2020 година.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии