23.9 C
Пазарджик
понеделник, 27 май, 2024

Петко Лисков стана носител на студентската стипендия „Проф. Марин Дринов“

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Днес се навършват 180 годишни от рождението на проф. Марин Дринов – първият български професор историк и основоположник на Българската академия на науките.

В родната къща на бележития български възрожденец се състоя тържествена церемония по връчване на поименната студентска стипендия „Проф. Марин Дринов“.

Тазгодишният носител на поименната студентска стипендия „Проф. Марин Дринов“ Петко Иванов Лисков – студент (бакалавър) в университета Есекс в Колчестър, Англия, специалност „Финанси“ бе определен от комисия, назначена със заповед на кмета на община Панагюрище, с председател Галина Матанова – заместник-кмет „Хуманитарни дейности“.

Директорът „Човешки ресурси“ на „Асарел–Медет“ АД Цвета Величкова връчи стипендията за учебната 2018/2019 година на майката на стипендианта Антония Лискова.

Тържественото честване на 180-та годишнина от рождението на проф. Марин Дринов продължи пред бюст-паметника на проф. Марин Дринов в градския парк с кратка програма на учители и ученици от ОУ „Проф. Марин Дринов“.

В знак на признателност към делото на именития панагюрец бяха поднесени венци и цветя.

 По традиция цветя бяха поднесени и на бюст-паметника на съратника на проф. Марин Дринов – Нешо Бончев.

Източник: община Панагюрище

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии