17.9 C
Пазарджик
събота, 15 юни, 2024

Продължава издирването на 6-годишната Делка от Панагюрище

Втори ден безрезултатно остава издирването на 6-годишната Делка от Панагюрище, чиято сестричка бе открита мъртва във водите на река Луда Яна. Смята се, че двете деца са опитали да минат по моста, който е бил отнесен от реката. Още за трагедията разказваме в следващия репортаж.

 

Втори ден продължава операцията по претърсване водите на река Луда Яна в Панагюрище. В акцията се включи целия наличен състав на полиция и пожарна в града, ловци и доброволци. На този етап обаче няма и следа от малката Делка.

 

По непотвърдена информация тя и нейната сестричка излезли от дома си към 9 часа, заиграли се край реката, но по-малкото от тях паднало в буйната вода. По-голямата скочила да спасява сестра си, но не успяла. Минути по-късно очевицди видели безжизнено детско телце на около 5 километра по течението на водата.

 

Хората в района са категорични, че се стига до трагедията заради отнесен от придошлите води на реката мост.

 

Данните от медицинската експертиза сочат, че по тялото на детето няма следи от насилие и причината за настъпване смъртта е удавяне. Семейството е с 5 деца. Бащата работи в чужбина, а майката е отишла на работа и децата са останали без родителски надзор.

 

От социалните служби съобщиха, че децата няма да бъдат отнети от майката, защото проверката е показала, че не са били оставяни системно без родителски надзор. Районната прокуратура в Панагюрище започна проверка по случая.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии