8.8 C
Пазарджик
понеделник, 22 април, 2024

Студентка в Англия е носител на Дриновската стипендия

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Вече 14 години община Панагюрище и „Асарел медет“ АД връчват специална стипендия на името на проф. Марин Дринов. Стипендията се присъжда всяка година на млад, находчив и умен панагюрец, който учи във висше учебно заведение в чужбина.

Тази година Дриновската стипендия беше присъдена на Яна Кушлова, която учи специалност „Физика“ в лондонския университет „Роял Холуей“. Успешно е преминала три стажа през лятото на 2022 година, първият от тях е като учител в основно училище и гимназия, вторият в лабораторията по Оптомеханика към факултета по физика, а третият в една от най-големите компании в сектора на енергетиката във Великобритания Стипендията бе тържествено връчена по повод годишнината от рождението на бележития възрожденец и патронният празник на ОУ „Проф. Марин Дринов“. Тъй като Яна е в Лондон, стипендията от нейно име получиха родителите и.

Свидетели на церемонията по връчване на стипендията станаха ученици от училище „Марин Дринов“, които отправиха своя поздрав.

За първи път Дриновската стипендия е връчена в Панагюрище през 2009 година по повод 170-ата годишнина от рождението на проф. Марин Дринов.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии