25.8 C
Пазарджик
петък, 12 април, 2024

Съпричастност: Дарители от региона даряват кръвна плазма

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Първите желаещи от Панагюрище и региона да дарят реконвалесцентна плазма и по този начин да помогнат за лечението на пациенти с COVID-19, вече го направиха в Националния център по трансфузионна хематология в София и Районния център в Пловдив. По този повод екипът на МБАЛ „Уни Хоспитал“ благодари на всички отзовали се и специално на служителите на Районно управление на МВР в Панагюрище. С включването си в благородната инициатива те са подпомогнали нуждаещи се пациенти на лечебното заведение.

Условията, на които трябва да отговарят кандидатите за дарители на реконвалесцентна плазма COVID-19, посочени от Националния център по кръводаряване. Дарителите трябва да са на възраст между 18 и 65 години и да са с положителен резултат от ПСР тест. Друго важно условие е да са изминали не по-малко от 40 дни след потвърдения тест. В момента на кръводаряване кандидатите трябва да се чувстват здрави и състоянието им не налага прием на медикаменти.
Желаещите да дарят реконвалесцентна плазма COVID–19 следва да отговарят и на общите изисквания за кръводарител. В близост до област Пазарджик кървна плазма може да се дарява в Пловдив, и София.

За максимално удобство и спестяване на време е необходима предварителна консултация и записване. Преди дни началникът на Кръвния център в Пазарджик д-р Ваня Стоева уточни, че дарената реконвалесцентна плазма в Районния център по трансфузионна хематология в Пловдив ще бъде използвана за болни от нашия регион.

 

Ако сте бил заразенис с Ковид-19 и искате дарите кръвна плазма можете да го направите в Районния център по трансфузионна хематология в Пловдив,който се намира на бул. България № 234Б. Телефонът за контакти и записвания е 00359 885319 290.

Повече информация за Националния център по трансфузионна хематология можете да намерите на интернет адрес Национален център по трансфузионна хематология (ncth.bg) 

Направете вашето добро дело! Дарете плазма и спасете трима болни!

 

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии