17.9 C
Пазарджик
събота, 15 юни, 2024

Търсенето на малката Делка ще бъде в района на Панагюрище

И през днешния ден ще продължат издирвателните действия за установяване на 6-годишното дете от Панагюрище, което е в неизвестност от неделя,съобщи говорителят на полицията Мирослав Стоянов.

Днес усилията на полицаи и огнеборци от РУ и РСПБЗН в Панагюрище ще бъдат съсредоточени основно в най-близкия участък от намирането на тялото на 8-годишната и сестричка, а именно от края на Панагюрище по посока на течението до пречиствателната станция. Локализирането на този участък е направено след внимателен анализ на получените до момента данни от записите направени от двата дрона и от безценната помощ на петима сърцати мъже от сдруженията Пещерно спасяване София, Пещерно спасяване Пазарджик и Българско каяк общество София, водени от Росен Вътев.

През вчерашния ден петимата с помощта на две лодки и необходимото оборудване направиха детайлно претърсване и анализ на коритото на река „Луда Яна“ в участъка между Панагюрище и село Бъта. Това е много тежък терен, с бързеи, с опасни завои и падове на водата, скали, гъста растителност, съчетани с пълноводието на реката пред последната седмица. Работата по случая продължава и днес.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии