5.9 C
Пазарджик
понеделник, 22 април, 2024

В Панагюрище ще представят Танцът на пингвините

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Тази вечер от 19 часа, в кино „Модерен театър“ в Панагюрище, ще се състои премиерата на документалния филм „Танцът на пингвините“. Той е посветен на проф. д-р Лъчезар Цоцорков, който на 16 октомври щеше да навърши 75 години, и разказва за последната българска експедиция до Антарктида.

Режисьор е Ема Константинова, а оператор Румен Василев. Музиката е на Теодосий Спасов и Християн Цвятков, които създадоха най-новия си албум по време на пътуването си до ледения континент.

„Филмът се посвещава на проф. д-р Лъчезар Цоцорков, който оказваше дългогодишна подкрепа на българската антарктическа база и българските антарктически експедиции. Благодарение на помощта на проф. Цоцорков антарктическата ни база премина в 21 век“, каза основателят на българската база на ледения континент и продуцент на филма проф. Христо Пимпирев.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии