30.8 C
Пазарджик
неделя, 14 юли, 2024

В Панагюрище стартира процедура за стипендията „Проф. Марин Дринов“

Учредената от Община Панагюрище и „Асарел-Медет” АД стипендия на името на проф. Марин Дринов е за студенти от община Панагюрище, които се обучават във висше учебно заведение в чужбина. Тя се отпуска ежегодно – за периода на учебната година. Размерът на годишната стипендия е 2000 евро, които се изплащат ежемесечно, като се разпределят на равни вноски, съобразно броя на учебните месеци.

Средствата за изплащане на стипендията се осигуряват от „Асарел-Медет” АД, чрез сключване на дарителски договор с Община Панагюрище.
За стипендията могат да кандидатстват студенти, родени и жители на община Панагюрище, от всички специалности, които се обучават в редовна форма във висше учебно заведение в чужбина, както за бакалавърска, така и за магистърска степен;
Критерий за одобрение е и успехът, като кандидатът с най-висок успех е с предимство пред останалите, при равни други условия.
Молбите за кандидатстване се подават в свободен текст, ведно с всички необходими документи, в сградата на Община Панагюрище.

Краен срок за подаване на молбите – 18 септември 2020 година.
Кметът на община Панагюрище със Заповед назначава комисия за разглеждане на молбите и определяне на носителя на Дриновската стипендия в срок от 21 септември до 5 октомври 2020 година.

В комисията задължително участват официални представители на Община Панагюрище и на „Асарел-Медет” АД.
Статутът на поименната студентска стипендия „Проф. Марин Дринов” е приет на заседание на Общински съвет – Панагюрище през 2017 година.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии