18.9 C
Пазарджик
понеделник, 27 май, 2024

В Панагюрище записаха първокласниците по електронен път

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

На 22 май община Панагюрище активира модула за регистрация на заявленията за прием на ученици в първи клас за учебната 2020/2021 г. За втора поредна година записването на първокласници в градските училища става по електронен път на две класирания.

На 23 юни подаването на документи за децата, които не са записани в първи клас вече става на място в училищата, в които има свободни места.
С използването на системата за електронен прием на учениците в първи клас, Община Панагюрище осигури по-добра информираност на родителите и създаде по-ефективна организация на приема на децата в първи клас на територията на град Панагюрище, допълни кметът Никола Белишки.
До 15 септември директорите на училищата утвърждават списъците на приетите ученици по паралелки.
По време на кампанията за прием родителите можеха да регистрират заявление както онлайн, през сайта за прием, така и на място в даденото училище. За тяхно улеснение, във всички училища имаше екипи, които оказваха подкрепа при подаване на електронни заявления.

 

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии