18.9 C
Пазарджик
вторник, 16 юли, 2024

Втория път ПАС потвърди избора на общински съветници в Панагюрище

Административният съд в Пазарджик потвърди решението на Общинска избирателна комисия Панагюрище за определяне на изборните резултати за избиране на общински съветници на Община Панагюрище на местните избори.
Припомняме, че със свое решение от 18 ноември, Административен съд – Пазарджик счете, че изборът на общински съветници в община Панагюрище е недействителен. Според съда вотът е понеже бил манипулиран, като конкретно това се е случило при преброяването на бюлетините в СИК №3. Делото бе образувано по жалба на ДПС, в която са изложени твърдения за извършени нарушения от страна на СИК в изборния ден, довели до опорочаване на изборния процес.
Това решението бе обжалвано от Общинска избирателна комисия – Панагюрище пред Върховният административен съд. ВАС върна делото в Пазарджик като даде задължителни указания, че следва да бъде извършен оглед на действителните гласове и назначаване на съдебно математическа експертиза за изясняване на фактите по правния спор. При спазване на законовите изисквания общинската администрация на Община Панагюрище осигури изборните книжа и материали  в проведеното съдебно заседание. При огледа е установено,че са спазени  изискванията за опаковане на изборните книжа и материали.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии