28.9 C
Пазарджик
понеделник, 15 юли, 2024

Възможностите за изследвания в Клинична лаборатория на Уни Хоспитал се разширяват

Д-р Васил Василев, началник на Клинична лаборатория в МБАЛ „Уни Хоспитал“, представи възможностите на новия напълно автоматизиран хемилуминисцентен имуноанализатор АУТО ЛУМО А 1000. Апаратът осигурява бързина, голяма прецизност на резултатите, удобство и лекота при работата и поддръжката, посочи д-р Василев и уточни, че в зависимост от изследването, то може да бъде извършено в рамките на 21-40 минути.

Имуноанализаторът разширява портфолиото от изследвания, извършвани в МБАЛ „Уни Хоспитал“ до момента в редица направления: кардиологичен панел, хипертензивен панел, гинекологичен панел, ендокринологичен панел. С апаратът ще можем да изследваме и всички туморни биомаркери, обясни д-р Василев.

За нас като лекари туморните маркери са много важни, тъй като резултатите от тях могат да бъдат използвани за скрининг, да подпомогнат диагностицирането и етапа на дадено заболяване, да са част от наблюдението на лечението, както и да подпомогнат определяне на рецидив при пациенти с туморен процес, сподели още д-р Василев.

В отговор на въпроси от колегите си, д–р Василев обясни, че вече ще могат да бъдат диагностицирани по преценка на специалистите относно състоянието на конкретния пациент вида анемия, дефицитът на Витамин D, състоянието на овариалния резерв, хормоните на фертилността, както и маркерите за сепсис.

Презентацията е част от политиката на лечебното заведение за академично сътрудничество, професионален и научен обмен с медицинската общност в региона.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии