20.9 C
Пазарджик
четвъртък, 20 юни, 2024

За седми път Панагюрище има своя Звезден клас

За седма поредна година, в препълнената зала на Театър Дом-паметник, на официална церемония „Звезден клас’2019”, 334 деца и младежи от община Панагюрище, с изявени дарби в областта на науката, изкуствата и спорта, получиха публично признание за своите успехи.
С презентация бяха представени постиженията на даровитите деца на община Панагюрище в сферите на изявите си и спечелените места и награди от конкурси, олимпиади и състезания през 2019 година.
Във всяка област момичетата и момчетата своя орисник. Един от орисниците бе областният управител Стефан Мирев, а в област спорт медали на отличените връчи прокуриста на „Асарел-Медет“ Галя Костова.

Сред отличените от Галя Костова бяха Теодора Ракова и Катрин Радивчева.

Кметът на община Панагюрище Никола Белишки присъства на отличителната церемония. В залата бе и иденият основател на концепцията на церемонията заместник-кметът Галина Матанова.
Проектът „Звезден клас” на Община Панагюрище има за цел да стимулира даровитите деца и младежи и те да станат известни с постиженията си на по-широк кръг от хора.
Панагюрище има вече своя Звезден клас за всяка година, а постиженията на талантливите деца имат и своя морален измерител.
От 2012 година, по силата на Дарителски договор с „Асарел Медет” АД, съгласно клауза в него, Дарителят удвоява сумата, която Община Панагюрище определя за стимулиране на даровитите деца и младежи.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии