15.8 C
Пазарджик
петък, 19 април, 2024

12 служители на МВР в Пазарджик са с коронавирус

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Ново огнище на Ковид-19 в Пазарджик, 12 положителни проби са установени при служители на местното районно управление. Случаите са в звено „Български документи за самоличност“. Това съобщиха от РЗИ в града.

Първият открит случай на служителка на ОД на МВР в Пазарджик е в сряда. След това са направени тестове и на останалите работещи, които установяват още заразени.

„Единадесет от тях работят в паспортна служба „Български документи за самоличност“ в град Пазарджик и една е служителка, пак на същото звено – в Панагюрище. За радост те са в добро здравословно състояние“, обясни директорът на РЗИ – Пазарджик, д-р Фани Петрова.

Днес пред звеното в областния град имаше опашка от чакащи, за да получат своите документи.

„Макар и в редуциран състав колегите успяват да осъществят административното обслужване на граждани, защото знаете –  голяма част от състава беше установен с положителни проби за коронавирусна инфекция. Тези лица са карантинирани. Карантинирани са и техните контактни лица“, каза говорителят на полицията Мирослав Стоянов.

През днешния ден се извършва дезинфекция и на сградата на Районното управление в Панагюрище, тъй като и там има служителка с положителна проба за Ковид-19. Очаква се звеното за издаване на документи там да работи през следващата седмица.

Вижте повече в репортажа

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии