5.9 C
Пазарджик
вторник, 5 март, 2024

13-то издание на Океан от любов стартира на 30 март

Международният младежки театрален фестивал „Океан от любов“ ще се проведе от 30 март до 3 април в Младежки дом Пазарджик.

Програмата включва спектакли на 18 детски и младежки актьорски трупи от  Пазарджик, София, Пловдив, Варна, Габрово, Кнежа, Сливен и Щип (Македония). Театралните експерти, които ще коментират спектаклите на Кръглите маси са: Гьорги Георгиев – Áнтика, Христо Пъдев, Весела Бабинова  и специалният гост – актрисата от Пловдивския театър Ивана Папазова.

В рамките на фестивала участниците ще имат възможността да се включат в театрална работилница с водещ Здрава Каменова – актриса, драматург и сценарист, в която акцентът ще бъде работа на актьора пред микрофон, радиопиеса и дублаж.

Ръководител на втората работилница е преподавателя от НАТФИЗ Мартин Каров и ще включва работа с музика и ритъм.

Екипът на „Океан от любов“ отправя предизвикателство към младежите с експерименталния проект Drama Lab, който ще се реализира с участници от присъстващите групи. Те ще работят върху „Славеят и розата“, който ще може да бъде видян само на форума.

Младежките трупи ще имат възможността да се срещнат с млади актьори в различен етап от тяхната професионална кариера в мотивационната среща „А сега накъде?“.

Фестивалът се реализира от Младежкия дом и Община Пазарджик.

 

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии