15.8 C
Пазарджик
петък, 19 април, 2024

15 септември в НУ“Васил Друмев“

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Начално училище „Васил Друмев“ в Пазарджик откри тържествено новата учебна година. По традиция церемонията започна с посрещане на училищнтото знаме.

На церемонията в двора на училището участваха само първокласниците, класните ръководители и родители. Малчуганите, които за първи път прекрачиха прага на училището с искрящи очи и любопитство наблюдаваха церемонията по своето посрещане.

Организацията за първия учебен ден в Начално училище „Васил Друмев“ за останалите класове до 4-ти клас бе направена според препоръките на здравното министерство и МОН.  Децата влязоха в класните стаи без своите родители.

Задължително в общите части на училището – коридори, санитарни възли и фоайета, учениците от всички класове ще носят лични предпазни средства – маска или шлем. В класната стая учениците носят маска, но по желание. Учителите – по желание носят маска или шлем в класната стая, по коридорите и общите части на училището – задължително.

От учебното заведение поясниха, че при наличие на заразен ученик или учител ще действат съгласно протокол на Министерството на здравеопазването и инструкции на Регионалната здравна инспекция. В училището ще се извършва нужната дезинфекция с препарати минимум два пъти дневно в класните стаи и поне три-четири пъти в общите части на училището.

Родители и външни лица в сградата на училището ще се допускат по изключение, като влизането на родители до класните стаи е напълно забранено. Ученици с респираторни заболявания и симптоми на Ковид 19 ще бъдат връщани от училище. При поява на симптоми в училище, учениците ще биват отделяни в кабинет на първи етаж, до идването на родителите.

От училището имат готовност при необходимост да се премине към обучение в електронна среда от разстояние. За целта НУ „Васил Друмев“ ще използва платформата Майкрософт Тиймс.

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии