21.8 C
Пазарджик
петък, 12 април, 2024

19-метров кръст над Паталеница в памет на Георги Арнаудов

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

В местността Атанасова черква над село Паталеница беше осветен възпоменателен кръст в памет на Георги Арнаудов.

Преди няколко месеца младото момче загуби битката с рака, а кръстът бе осветен в деня, в който Георги щеше да навърши 20 години.

Първата копка за изграждането на кръста беше направена на 15 септември, а на 10 октомври на рождения ден на Георги, неговите родители, близки, приятели и много хора от село Паталеница и други места, се събраха заедно да си спомнят за смелото момче с голямата усмивка. Негово Преосвещенство Константийския епископ Яков, който извърши освещаването на кръста отбеляза в словото си, че с този кръст името на Георги ще бъде записано вовеки.

Проектът за кръста е изцяло финансиран от дарител , а дейностите по изграждането са дело на пазарджишка фирма.  Възпоменателният кръст за Георги е висок 19 и широк 11 метра.

Постаментът под него е висок 5 метра. Големият християнски кръст тежи около 10 тона. Посланието на инициативата е: „Силата на вярата в доброто“. То е гравирано на специална плоча върху постамента под 19-метровия кръст. Над Паталеница в местността Атанасова черква се събраха и много приятели на Георги, които с усмивка си спомниха за него.

Ако Георги не беше отишъл на небето щеше да навърши 20г. С неговото раждане се роди и кръста над село Паталеница, коментираха събралите се хора и с тъга четяха думите оставени от Георги: „Не трябва да се с страхувате от нещата, които ви се случват! Винаги трябва да бъдете щастливи и позитивно настроени и най-вече да мислите за хората, които ви карат да бъдете толкова силни! Усмихвайте се!“

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии