6.9 C
Пазарджик
събота, 2 март, 2024

2 години условно за прелезопазача Йордан Вресков

Условна присъда от две години лишаване от свобода с три години изпитателен срок наложи Окръжен съд-Пазарджик на 62-годишния Йордан Вресков. Той беше признат за виновен за катастрофата на жп прелеза в село Ковачево, при която загина 70-годишна жена, а съпругът и сина и бяха ранени. Делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие.

 

С нов адвокат и ново искане се яви в Окръжен съд -Пазарджик Йордан Вресков. На разпоредителното заседание той отказа да признае вината си и поиска съдебният процес срещу него да премине по общия ред. Два месеца по-късно 62-годишният мъж застана на противоположна позиция и поиска съкратено съдебно следствие без разпит на свидетели и вещи лица. Според обвинителния акт на 4 март 2017 година като прелезопазач Йордан Вресков не е спуснал бариера на железопътен прелез в село Ковачево, което е станало причина за катастрофа, при която загива 70-годишна жена, а нейният съпруг и сина и получават средни телесни повреди. Подсъдимият Йордан Вресков е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост на едно лице и нанасяне на средни телесни повреди на двама от пътниците в автомобила. Адвокатът на подсъдимия Кръстьо Кърпаров поиска присъдата, която ще му бъде наложена да бъде при превес на смекчаващите вината обстоятелства.

 

Окръжен съд-Пазарджик призна за виновен Йордан Вресков и му наложи наказание от 2 години лишаване от свобода с три години изпитателен срок. Присъдата може да се обжалва пред Пловдивския апелативен съд.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии