30.9 C
Пазарджик
вторник, 16 юли, 2024

250 човека от община Пазарджик ще получават по домовете си топла храна по Програма „Топъл обяд в условията на извънредна ситуация – 2020 г.“

Община Пазарджик подготвя проект по Целева програма “Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020г“. Ако бъде одобрен, от 1 май тази година, 250 жители на община Пазарджик ще получават топъл обяд по домовете си. Потребителите ще са от уязвими групи, които са в бедност и продължителна социална изолация, в условията на обявената извънредна ситуация от 25 населени места от общината. Топъл обяд те ще получават всеки работен ден до 30 юни, а стойността на проекта е 29 хиляди лева.
„С тази услуга, която предоставяме още от 2016 г., ще подкрепим жители на общината, които са самотно живеещи възрастни, хора с увреждания и с доходи под линията на бедност. За нас е много важно да се грижим и за тях като гарантираме, че помощта ще достигне до най-нуждаещите се.“, коментира кметът Тодор Попов.
Програмата за предоставяне на топъл обяд стартира още през 2016 г. с 200 потребители от 11 населени места, като стойността на проекта беше 72 864 лева. През 2017 г. са включени 360 човека от 16 населени места, а общината печели проект за 505 978,00 лева, с който осигурява топла храна всекидневно.
„Приготвената храна – супа, основно ястие, хляб и десерт (поне веднъж седмично), ще се доставя до домовете и е различна от тази на социалния ни патронаж. Всяка година се стремим да разширяваме кръга на подпомаганите от нас съграждани, които са в трудно социално положение“, каза кметът Тодор Попов.
Предстои подписване на новия договор за община Пазарджик за предоставянето на всекидневния топъл обяд по програмата, реализираща се от АСП, като целта е приготвяне и доставка на топъл обяд до дома на хората от уязвими групи.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии