36.9 C
Пазарджик
неделя, 14 юли, 2024

35 жандармеристи положиха клетва в Пазарджик

Жандармеристите в България се увеличиха с 35 след положена клетва в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР. Първенецът на випуска, стажант Веселин Маринов от столичното жандармерийско управление говори от името на своите колеги.

Специално послание към завършилите курсанти отправи надордният представител и член на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Маноил Манов.

Тържествената церемония се проведе в присъствието на ректора на Академията на МВР старши комисар доц. д-р Неделчо Стойчев, неговият заместник комисар доц. д-р Добромир Доков, родители, близки и приятели на завършващите стажанти.
С днешната церемония се приключва 6-месечната първоначална полицейска подготовка на стажантите. След успешното завършване на курса в Пазарджик те придобиват статут на пълноправни полицаи и ще изпълняват своите задачи в структурите на Дирекция „Жандармерия, в Зоналните жандармерийски управления в столицата и Горна Оряховица. За постигнатите високи резултати в учебната дейност стажантите завършили с отличен успех бяха наградени от старши комисар Неделчо Стойчев и от директора на ЦСПП-Пазарджик комисар Стоян Зайков. Празничен водосвет за здраве и успех отслужиха свещеници от Пазарджишката духовна околия начело с Константийски епископ Яков.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии