5.9 C
Пазарджик
вторник, 5 март, 2024

40 бебета се родиха в МБАЛ Пазарджик в първия месец на извънредното положение

40 бебета са родени в Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ-Пазарджик от началото на извънредното положение на 13 март до 13 април. 22 от новородените са момичета, а 18 момчета. Най-голямото бебе за периода е момченце. То е родено на 2 април с тегло 4200 гр. и ръст от 50см. Най-малкото бебе, родено в Родилно отделение на 17 март, е момиченце, което е тежало 980 гр. и е с ръст 38см.

За изминалия месец няма раждания на близнаци. Най-много бебета са се появили на бял свят на Цветница. На 12 април в болницата са проплакали 5 новородени. От тях 3 са момичета, а 2 момчета. Точно на 13 март се ражда бебето Кети. Тя е единственото бебе, родено в деня, когато беше обявено извънредното положение във връзка с ограничаване разпространението на коронавируса. Сред по – нетрадиционните имена, с които родителите са кръстили своите деца през изминалия месец, са Велизар, Кая, Максим, Денис.
Вече месец живеем в извънредно положение, но ражданията не могат да се отлагат. Затова и екипите на Акушеро-гинекологично отделение и Неонатологично отделение продължават да работят при спазване на засилени противоепидемични мерки.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии